Published on juni 18th, 2018 | by Jojanneke Radstake

Gebruikte stenen

In opdracht van Omroep Gelderland presenteert Alberto het programma ‘Gebruikte Stenen’; een zesdelige serie over het industrieel erfgoed in de provincie Gelderland.

In de afleveringen bezoekt Alberto een selectie van bijzondere gebouwen met een rijke industriële geschiedenis. Hij spreekt met deskundigen en (oud-) medewerkers die laten zien hoe belangrijk de gebouwen en bedrijven zijn als cultureel erfgoed en wat hun maatschappelijke functie is geweest. In Gebruikte Stenen is ook veel historisch beeldmateriaal verwerkt.

Gebruikte Stenen laat zien hoe wij omgaan met onze industriële erfenis en hoe de transformatie van iconische industriële complexen plaatsvindt onder leiding van architecten met respect voor het oorspronkelijk ontwerp.

Tijdens de uitzendperiode worden publieksactiviteiten georganiseerd in samenwerking met diverse Gelderse organisaties, zoals lokale architectuurcentra.


About the Author



Comments are closed.

Back to Top ↑
 • Wat is REURING?

  REURING zelfst.naamw. (v.) Uitspraak:   [‘rørɪŋ] onrust, drukte Voorbeelden:   `Veel jongeren houden van de gezellige reuring op festivals.`, `Je maakt reuring omdat je iets te vertellen hebt; aan consumenten, aan medewerkers of aan de hele stad.`

 • Partners en opdrachtgevers

 • Actueel

 • Contact

  REURING
  Bovendorpsstraat 2
  7038 CJ Zeddam
  info@reuring.nu

 • Recent